Hva er billigst – interrail eller enkeltbilletter?

Dette er det vanligste spørsmålet jeg får, og det finnes ikke noe enkelt svar. Interrailbilletten har en pris for reisen, men krever tilslutningsbillett i Norge og tilleggsbilletter på mange tog.

Mange selskaper har ulike varianter av billigbilletter som gjør at reisen kan bli billigere enn interrailbilletten.

Første etappe – ut av Norge

Mellom Oslo og Gøteborg koster en miniprisbillett fra 249,-, mens fullpris er kr. 512,-. Minipris kan gjelde fra hvilken som helst jernbanestasjon i Norge. Billetten bestilles på nsb.no.

Når man kjøper InterRailbillett må man ha tilsluttningsbillett i Norge. Tilslutningsbillett fra Oslo S til Kornsjø koster kr. 156,- med 50% rabatt. Rabatten får du fra en hvilken som helst stasjon i Norge og bestilles sammen med InterRailbilletten. Man kan også bestille Miniprisbillett hvis man er tidlig ute og skal langt innen Norge.

Andre etappe – til København

Her er det ikke tillegg for billetten i Sverige og til København, når man har Interrailbillett. Bestiller man enkeltvis gjør man det på sj.se. Prisen er SEK 426,-.

Fra København til Europa.

Fra København går det direkte tog til Tyskland, Nederland, Sveits og Tsjekkia. Setereservering koster €4 for IC eller €11,50 for ICE og må betales i tillegg til InterRailbilletten, soveplass kommer i tillegg. Deutche Bahn har Sparpreis fra €29 Og nattog fra €59 for de som er tidlig ute. Prøv å bestille tog fra København og så langt du kan komme med DB.

Konklusjon

En tidlig planlagt tur fra Norge til Tyskland er billigere å bestille selv, enn å basere seg på InterRail. Er du ute i siste liten, eller vil ha fleksibiliteten som ligger i å kunne hoppe på og av hvilket tog man vil, så blir InterRail det beste. Jo mer man skal tolbringe av tid på tog, jo større er sannsynligheten for at InterRail lønner seg.


Kommentarer

8 kommentarer til “Hva er billigst – interrail eller enkeltbilletter?”

 1. Marcus

  Hei, så ut som om du hadde peiling på dette.

  Er 17 år og tenkte å ta en spontantur med 2-3 venner nå i høstferien. Vi håpet på å få med oss paris og amsterdam i løpet av 5 dager, kanskje noen flere destinasjoner (søndag-fredag/lørdag). Tenker kanskje interrail global pass 5 dager. Avreise fra Oslo. Kunne du hjulpet med en rute? eventuelt noe annet du anbefaler som er billigst mulig.

  Tusen takk på forhånd! 🙂

  http://www.nsb.no/getfile.php/www.nsb.no/nsb.no/PDF/2k_58146_InterRail_Priser_2013.pdf

  1. Terje André

   Se siden om Nederland og den om Frankrike for reise forslag. Mellom Amsterdam og Paris går det direkte tog. Vær obs på tilleggsbilletter som kreves på de raskeste togene.

 2. Natthakan

  Hei
  Jeg har planlagt turen fra oslo 25 . Des. ( Oslo, Gøteborg , København , Berlin, Praha, Wien og Roma ). Verken nsb togruter eller DB Bahn er oppdatert i romjulen. Jeg får altså ikke bestilt eller gjort noe ting. Hva kan jeg gjøre? Eller er dette veldig dårlig tidspunkt å reise.

  1. Terje André

   Det er ruteendring i desember, derfor vil du ikke finne så mye rutetider før i starten av november.

 3. Anne

  Skulle gjerne vite den enkleste måten å komme seg fra Oslo til den sørlige delen av Gardasjøen i Italia, med færrest mulig togbytter. 🙂

  1. Terje André

   Se siden om Italia og benytt ruten fra Milano. Så må du fiine tog som korresponderer enten i Milano eller med toget fra Milano til Sveits.

 4. Athen

  Hei

  jeg liker ikke å fly, hvordan kommer jeg meg lettest med tog fra Norge til Athen ?

  1. Terje André

   Se siden om Ungarn for reisen mellom Norge og Budapest. Deretter er det to muligheter Tog til Bucarest og overnatting og videre med tog til Sofia. Derfra er det buss til Thesaloniki og tog derfra til Athen.
   Et annet alternativ er tog fra Budapest til Sofia direkte eller til Skopje og buss derfor til thessaloniki. Til slutt tog til Athen som i det første alternativet. Dette blir en lag reise. Grekerne har innstillt grensekryssende togtraffikk pga. innsperinger, derfor blir dette tungvindt.

   Man kan også reise med ferge fra Italia. Se siden om Italia om hvordan man kommer seg dit. Det går to ruter en fra Bari og en lengre fra Venezia. Begge rutene ender opp i Patras Fra Patras er det en busstur på 3,5 – 4 timer til Athen.

   Det er det beste jeg kan hjelpe til med før jeg får gjort ytterligere studier og laget en egen side om dette.