Lage reiseplan

Det er viktig å lage en plan slik at man vet at reisen henger sammen. Noen tog går bare enkelte dager og det er derfor lurt å se at hele planen henger sammen før man starter med bestillingene. Denne planen skal være et hjelpemiddel for å lage et budsjett og for kunne holde oversikten år du bestiller reisen. Husk på at du er din egen turoperatør og at det er viktig å ha stålkontroll på logistikken.

Rutekart
Europakart med noen reiseruter tegnet inn.

Det er laget egne sider for flere land under menypunktet Reisemål. Her kan du lese om anbefalte reiseruter til mange Europeiske land. Se også kartskissen. Du finner også info på Entur sine sider om å reise med tog til utlandet.

Reiseplanen må inneholde alle reiseetappene, togbytter og overnattinger. Andre ting som skal bestilles eller betales, så som konserter eller teaterforestillinger, besøk i spesielle museer osv. og kan se ut som følger:

DatoUkedagFraKl.TilKl.RutenummerPrisMerknad
9.1.22MandagOslo S06:01Göteborg C09:40R 103/391
9.1.22MandagGöteborg C10:40København H14:29R 1079
9.1.22MandagKøbenhavn H15:26Hamburg20:02IC 397

Ukedag er viktig for å forvisse seg om at toget man vil kjøre med går på angitt dag og dato. Rutenummer, kan være tognr. flightnr. eller annen referanse. Det kan være lurt å starte med de etappene som har få avganger eller der forbindelsene ikke kjører hver dag.

Mange steder har mer enn en jernbanestasjon, husk å angi riktig stasjon og transport mellom dem. For å finne rutetider kan man benytte reiseplanleggeren til DB på www.bahn.de som har oppdaterte rutetider for hele Europa. De har også mobilapp som gjør det samme. Appen Railplanner har alle tidene til togene som inngår i Interrailsamarbeidet. Med onlinesøk etter rutetider får du beskjed om planlagte avvik, og kan ta hensyn til dem når du planlegger reisen.

Du kan nå fortsette til tips og triks når du skal bestille biletter.