Reisemål

De viktigste rutene mellom Norge og Europa
De viktigste rutene mellom Norge og Europa

Det er laget en sider for flere land. Først og fremst er det fokus på hvordan man reiser mellom Norge og de ulike landene, men det er også tatt med litt om innenlandske strekninger. På kartet vises de mest vanlige rutene fra Norge. Følgende land er med nå: Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Sveits.

Entur har egne sider med informasjon for de enkelte land.

Guider til de enkelte stedene finnes det mange av på nettet så det er ikke verd bryet  å lage dårlige kopier på dette nettstedet. Husk å sjekke UDs landssider om reiseråd til hvert enkelt land. Covid-tiltak og innreisebestemmelser kan være viktig å få med seg tra land til land Gode guidebøker er å få kjøpt, og de fleste bokhandlere har godt utvalg av dette. Du kan også kjøpe dette på nettet så får du dem tilsendt i posten. I storbyene foretrekker jeg serien «Gatelangs i …», mens til forberedelsene foretrekker jeg Politikens «Turen går til …» eller guidebøkene til Lonely planet. Jeg bruker også Tripadvisor som app når jeg er ute på reise.

Det finnes også mange gode apper med reiseguider. Jeg foretrekker Tripadvisor.

Turoperatører med togreiser

I tillegg til reiser til de enkelte landene er det også turoperatører som selge pakkereiser for flere land.

Kinareiser, www.kinareiser.no arrangerer togturer med den Transsibiske jernbane eller med jernbanene til Tibet. De kan også tilby andre togbilletter i Kina.

Oppdager vi flere får de sin plass her. Se: Om togreiser for våre e-postadresser dersom du har tips.

Andre kilder til informasjon

Finner du ikke det du leter etter på våre sider, kan du benytte vår spørsmål og svar side eller forsøke noen av disse lenkene:

[wp-blogroll orderby=name showdesc=1 catid=43 notitle=1]