Jeg er lei av buss for tog

Ja, jeg vet at de gjør det for at tilbudet skal bli bedre, men jeg er likevel lei av buss for tog.

Informasjonen på forhånd er omfattende, men likevel kommer det som en overraskelse på meg. Det er nok min egen feil, men jeg velger jo toget for å kjøre tog, ikke sitte sammen stappet på en buss som er til overs.

På stasjonene er det personell som viser vei til riktige steder å stille opp. De er hyggelige og serviceinnstilte, men aner ikke når bussen kommer.

Busssjåførene er tydeligvis innvilget ansvarsfrihet. «Er dette bussen til Lillehammer?» «Jeg kjører til Lillestrøm så får du ta det derfra!». Det er ikke deres skyld at det ikke går tog, det vet jeg jo. Det fremgår at dette er ekstraturer for dem og at de egentlig hadde lyst til å vært hjemme, men at de tar dette for å hjelpe oss passasjerer som er så idiotiske å reise når det ikke går tog.

Til dere som driver busselskapene: Enten så tar dere kontrakten å hjelper passasjerene å komme frem, eller så får dere overlate jobben til andre.

Til NSB: Busssjåførene er ekstremt viktige for dere som selskap. De må ha et forhold til at det skal være service og trygghet også under avviksituasjoner. De er deres servicepersonale ombord. Det holder ikke at de ikke vet. Ihvertfall ikke for regiontog og intercitytogene der mange ikke reiser fast og er kjent.