Ferie, vedlikehold og turistene

X-3000 Tog 630 klar for en ekstra lang tur til Stockholm Central

Vedlikehold av jernbanen skjer på sommeren. Det er jo for at færre da er avhengig av tog til og fra jobb. Buss for tog er jo ofte alternativet.

Turistene derimot reiser på sommeren og de er ikke så glade i buss for tog. Dette er jo fordi de ofte har masse bagasje med seg.

Mellom Oslo og Göteborg kjører derfor togene på gamle Østfolbanen mens andre tog erstattes med buss for tog. Mellom Oslo og Stockholm er togene satt opp med omkjøring via Bergslagsbanan når det er vedlikehold mellom Degerfors og Kristinehavn. Dette skjer også på flere andre strekninger i Sverige.

Dette tar lengre tid, men jeg tror turister har mer tid enn de har tålmodighet til å bære bagasje. til å fra buss.

Jeg synes det var en god løsning. Det sto snabbtåg i rutetabellen, men jeg så jo at det tok lengre tid, og at det skulle kjøre en annen veg. Jeg har aldri kjørt Bergslagsbanan før, så jeg var fornøyd.