Fra Tallinn til Riga med tog

Togreisen

Her er jeg klar til avgang fra Tallinn foran det orange toget som tar meg til Valga.

Togreisen er delt i to. Man tar først tog i tre timer og tjue minutter fra Tallinn til Valga med Estisk tog. Det går flere tog om dagen, og biletter bestilles på https://elron.ee Biletter kan også kjøpes av konduktør og på automat på toget. Det er mulig å betale med kort. Togene er moderne motorvognsett, som kombinerer elektrisk og dieseldrift. Togene har første- og andre klasse. På første klasse kan man reservere plass.

Utsikten så for det meste slik ut. Alså skog, skog og skog.

Toget kjører først østover på linjen mot Narva, men tar av fra denne ved Tapa og går sørover mot Tartu, der jernbanen deler seg og vi drar mot vest til Valga. Landskapet er for det meste skog med unntak av de små stedene vi passerer og Tartu som er Estlands nest største by.

Latvisk tog klar til avgang fra Valga stasjon.

Fra Valga til Riga går det to tog om dagen. Det er Latviske tog og det tar to timer og tre kvarter. Biletter bestilles på https://www.pv.lv/en/tickets/ Her er det en type tog og en klasse med enkle seter. Latviske jernbaner tar også betalt for store bagasje, men det så ut som det ikke var så nøye for de som kjøpte biletter på toget. Man kunne betale med kort på toget.

Også på denne strekningen var det skog å se på.

Toget kjører sør-vestover gjennom skogslandskap og passerer noen tettsteder til vi kjører inn i Riga gjennom forstedene nord-øst i byen.

Man kan ta hele reisen på en dag, men vi delte den opp med en overnatting i Valga.

Valga / Valka

Valga rådhus

Valga på Estisk og Valka på Latvisk er to byer som er delt opp med landegrensen. Byen(e) har tilsammen ca. 20.000 innbyggere, og var tidligere én by. Det var tidligere en sovjetisk flybase her, men nå er det pløyd opp til dyrkbar mark.

Vi gikk en tur til grensen og spiste på Walk cafe. Her er noen flere bilder fra Valga og Valka.