Togreise München – Brenner – Bologna

Turen skulle gå til Italia og denne gangen valgte jeg ruten gjennom Brenner-passet. Dette var et godt valg i kombinasjonen utsikt og reisetid.

Billetter var bestilt på forhånd på www.bahn.de og det gikk som en drøm. München – Bologna €104 for to personer og biletten printen på skriveren hjemme.

EuroCitytog klar til avgang fra München til BolognaMünchen Hbf. er en stor jernbanestasjon, men likevel lett å finne frem på. Hvilket spor toget skulle gå fra sto på billetten, så det var lett å finne. Vant som vi er med norske tog kjøpte vi litt niste for turen. Tyske tog har god servering, men hva med servicen når vi passerte grensen til Italia? Toget settes igang og konduktøren skal se billett og kredittkortet det er kjøpt med. Enkelt og greit og raskere enn det norske systemet.

Serveringstilbudet ombord var upåklagelig. Restaurantvognen var rett bak vår vogn og hadde godt utvalg. Vår medbrakte lunsj ble raskt komplettert med hvitvin, øl og litt snacks til. Siden vi allerede hadde med lunsj var pølser, enkle middagsretter og salater uaktuelle for oss, men kanskje en annen gang…

Utsikt fra EC85 (3)Utsikt fra EC85 (2)Stasjonskafe på JenbachUtsikt fra EC85

Det var flott utsikt i fra toget. Mest fjell og skog selvsagt, og mye trær langs linja begrenset fotomulighetene.

Jeg hadde fryktet at tunnelene skulle være mange og lange, men det var det jo ikke, noen små tunneler og to på ca. 15 minutter hver. Turen kan anbefales og har mange forbindelser videre fra Verona og Bologna.