På nye spor i Italia

Utsikt fra Eurostar ItaliaHar nettopp hatt en tur med Høyhastighetstog i Italia. Turen gikk fra Bologna til Roma på litt under 2 og en halv time. Mesteparten gikk i tunnel så utsikten kom på den siste timen frem mot Roma.

Billettene var bestilt på internett på www.trenitalia.it. Av en eller anne grunn fungerte det ikke med American Express, men med MasterCard gikk billettbestillingen fint og jeg kunne skrive ut billetten hjemme før avreisen. På perrongen var det tydelige vognanvisere som på monitorer som viste hvor hver vogn skulle stoppe, så selv med kort opphold var det ikke stressende å finne riktig vogn. (Dette med vognanvisere på perrongen skulle vi hatt i Norge også)

Eurostar Italia klar til avgangEurostar Italia FrecciarossoToget hadde restaurantvogn med rikelig utvalg av drikke og småretter. Setene var konfortable

Det gikk fort. Toget er istand til å kjøre 360 km/t. Hvorvidt det gikk så fort vet jeg ikke, men det ristet og bråkte på ekte italiensk vis. Så inntrykket av fart var ihvertfall tilstede, og kilometrene føk unna.

Alt i alt et godt alternativ til fly til €49 pr. person. Prisene kan komme helt ned i €39 for reisen mellom Milano og Roma hvis den bestilles minst en måned på forhånd.

Den reisen jeg tok var en del av Høyhastighetskorridoren som skal gå fra Torino til Napoli via Roma når den står ferdig om et drøyt år. Det jobbes jo med en høyhastighetsbane mellom Torino og Lyon slik at Paris og Roma kan koples sammen med høyhastighetstog.