Nye og raskere forbindelser i Europa

Paris – Brüssel – Amsterdam/Köln
Mellom Brüssel og Amsterdam tar det nye dobbeltsporet mellom Rotterdam og Schiphol i bruk og sparer ca. 50 minutter. Reisetiden blir nå ned i 1 time og 53 minutter. Mellom Köln og Brüssel tas en ny høyhastighetsstrekning ibruk og sparer 15 minutter. Dette er togreiser med selskapet Thalys og er forlengelser av Paris – Brüssel linjen.

Milano – Roma
Mellom Milano og Roma tas den siste delen av høyhastighetsbanen ibruk og reisetiden blir redusert med 30 minutter til 3 timer på den raskeste forbindelsen mellom Milano og Roma. Før høyhastighetsbanen ble bygget så tok denne reisen 5 timer.

München – Wien – Budapest
Enda et togpar er satt inn med de nye Railjet togsettene til ÖBB er satt inn slik at det er to daglige togpar på strekningen.

St. Petersburg – Moskva
Russlands statsbaner har endelig fått de første av de nye krengetogene fra Siemens og settter dette inn på strekningen St. Petersburg og Moskva. Nå er det tra avganger daglig hver vei. Direktetogene kl. 07:15 og 19:00 tar 3 timer og 45 minutter, mens toget som kjører kl 13 og gjør stopp underveis tar 4 timer og 15 minutter. Toget har en topphastighet på 260 km/t. Senere er det tenkt at et slikt togsett skal trafikkere strekningen St. Petersburg – Helsinki.