Med toget til nyttårshopprennet

I år var jeg på nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Siden det ikke var rom i herberget i Garmisch ble det overnatting i München. InterCity hotel ligger så å si på hovedbanestasjonen. Det finnes flere av disse hotellene i tyske byer.  Siden jeg ofte kommer med tog dit jeg reiser ser jeg ofte etter hoteller nær jernbanestasjonene slik at jeg slipper å drasse på bagasjen lange strekninger. Søk her: [hotellsoek by=»München» land=»Tyskland»].

For å være ærlig så fløy jeg til og fra München (Nyttårshelgen strakk ikke til for togreise tur retur). Det gikk lokaltog til og fra flyplassen. En billett for resten av dagen fra flyplassen i hele München kostet € 19,60 for to personer.

Regionaltog i Lübeck Hbf.
God plass i tyske dobbeltdekkere

Til Garmisch-Partenkirchen går det tog hver time fra München. I forbindelse med hopprennet var toget forsterket og det ble satt opp ekstra mellomavganger som «ski-express». Vi kjøpte en «Bayern-ticket» til €29,- som gir ubegrenset reise i hele Bayern for inntil 5 personer i en hel dag. Togbilletter ble kjøp på automater som var enkle å bruke.

Toget stopper i Kainzenbad, som er stasjonen etter Garmisch-Partenkirchen. Stasjonen ligger 3 minutter unna skistadion. Det var satt inn dobbeltdekkere med god plass og sitteplasser begge veier selv om det var 22.000 tilskuere på nyttårshopprennet.

Vil du vite hvordan hopprennet gikk se for eksempel her.


Kommentarer

2 kommentarer til “Med toget til nyttårshopprennet”

  1. Eline

    Hei! Jeg heter Eline Hoff Austad. Jeg har lyst til å gi en tur til nyttårshopprennet i bursdagsgave til faren min, men jeg finner veldig lite informasjon om billetter, o.l. Jeg er klar over at deres nettside handler først og fremst om tog, men det hadde vært kjempefint om du ville sendt meg på epost den informasjonen du eventuelt skulle ha om arrangementet rundt/ billetter og slikt 🙂 På forhånd takk. Eline.

    1. Terje André

      Jeg tog fly til Munchen og overnattet der. Det blir fort fullt i Garmich Partenkirchen. Reiste fra München og tilbake igjen samme dag som hopprennet var, det tog ca. 2,5 time og toget gikk hver time eller oftere og stoppet rett utenfor hoppbakken (eget stopp). Biletter kjøpte jeg på turistbyrået i Garmich på nett og fikk dem tilsendt i posten få dager senere.1/3 av prisen i kollen.