Internett på toget

Det er ikkindu på Drammen stasjone noe mer naturlig sted å togblogge enn på toget. Internettet er blitt langt bedre på togstrekningene i Norge og NSB, Jernbaneverket og teleselskapene jobber sammen for å gjøre dette bedre.

Og bra er det, for Internett og strømuttak er nærmest blitt et folkekrav og er tegn på god standard på togreiser. NSB stiller opp med lydbok også. På Sørlandsbanen er det blitt mer og mer vanlig at man sitter å ser film eller jobber på reisen, og de færreste bærbare PCer eller nettbrett har batteri til å klare seg alene fra Oslo til Stavanger.

Jeg tenker at matbestilling fra plassen, inkludert betalingsløsninger kunne vært en god ide for videreutvikling av dette tilbudet. Oversikt over utvalget i kafeen kunne være en start, med mulighet for å få greie på hva som er tilgjengelig. Så slipper jeg å gå til kafevognen for å finne ut at min favoritt er utsolgt.

På underholdningssiden kunne man ha lagt inn turistinformasjon om det vi passerer langs ruta. Noen filmer som hadde vært tilgjengelig på toget selv når det er dårlig dekning.