Dagstur i Alpene

Landwasser viadukt – litt uklart gjennom vinduet

Dagens tur er til Davos og gjensyn med Rhetischer Bahn. Jeg har laget en rute med en omvei for å få med Landwasser viadukten nær Filisur, og få prøvd de nye vognene og togsettene til Rhãtische bahn.

Nye vogner for Rhätische Bahn

Noen bilder fra turen. Her er grønne jorder bratte skråninger frådende elver. Davos ligger på 1560 moh. Idag var det 28 grader i skyggen og strålende sol. Dette er mot normalt.

Etter en pause i Davos går ferden tilbake til Buchs med bytte i Landquart men også denne turen hadde mye pent å se på og runder inn i fjellet for å komme frem og tilbake ned fjellsiden til Klosters.

Utsikt fra toget, med speilbilde av hender og telefon

Heldigvis er det aircondition i togene. Men da blir jo fotoene preget av at de er tatt gjennom vinduene.

Rhätische bahn kjører på smale spor, så de har eget materiell. Grunnen til å ha smale spor er å kunne ha mindre kurveradius, da linjene sirkler seg opp og ned alpene. Hele nettet deres er tilgjengelig med Interrailbillett.

Jeg kan anbefale Albula og Bernina linjene hele veien fra Chur til Tirano i Italia. Da får man med seg mange spektakulære scener, Europas høyeste jernbanestrekning og en del finurlige løsninger på å få klatret opp og ned fra fjellet. Dette får de tekniske løsningene på Flåmsbana og Raumabanen til å blekne.

To etasjes regiontog i Sveits

Tilbake i Landquart tar vi et regiontog tilbake til Buchs der vi overnatter. Vi har hatt fem ulike tog idag, med overgangstider på 10, 4 og 8 minutter som fungerer bra. Togene har vært i rute ved ankomst til de stasjonene vi skulle til. Vi er i Sveits, må vite.

Tur til Lichtenstein

Regjeringsbygget til Liechtenstein i hovedstaden Vaduz

Gårsdagen ble brukt til å dra til Lichtenstein. Bussturen tog 15 minutter med et enkelt bytte i Schaan før vi kom frem til Vaduz. Schaan er Lichtensteins største by, mens Vaduz er hovedstad. Det er Vaduz som er den byen man bør besøke. Under 6.000 innbyggere.

Biletter ble kjøpt på Sveitsisk jernbanestasjon og så hadde vi et dagskort for 70 sveitserfranc. 1 franc ligger på ca. 11 NOK. I Sveits og Lichtenstein er det mulig å bruke kort for betaling alle de steder vi har vært.


Kommentarer

Ett kommentar til “Dagstur i Alpene”

  1. Martin Zeiffert

    Hei Terje Andre.

    Jeg snublet over denne siden din. Veldig artig for en som også er fascinert av tog og slikt. Gode beskrivelser. Takk☺️