Auf Wiedersehen DB

ICE tog generasjon 4 i Kiel etter å ha tatt oss helt fra Zürick

Lang etappe nordover i dag. Vi dro fra Buchs 8:15 og byttet i Sargans og i Zürich. 11 mimutter byttetid fungerte fint. Direkte tog fra Zürich til Kiel. Totalt 11 timer på tog.

Vi gjorde unna byttene på morgenen, slik at den lengste etappen tar oss til vårt mål. Det er bra med pauser underveis, men idag var etappen for lang til det.

Landskapet startet flatt for så å bli kupert mellom Frankfurt og Hannover. Til slutt er det flatt igjen. Mye av traseen går gjennom tettbebygget strøk.

Jeg fikk jo sett mye på ulike togtyper på turen gjennom Tyskland. For tognerder som meg er det mye å se på.

Vi er nå fremme i Kiel og tar båt til Oslo herfra i morgenv. Toget gjennom Danmark og Sverige får vente til en annen gang.

Dagens Smittevernkuriositet. Alle er jo pålagt å bruke munnbind på togene i Tyskland. Det betyr at vi og de vi reiser sammen med først sitter i samme kupe uten maske  så etter en time kommer vi til grensen til Tysland, og da tar alle på munnbindet. Etter en ny time deles det ut småkaker til alle fra betjeningen. Det fører til at alle tar av seg munnbindet samtidig og spiser en småkake før munnbindet tas på igjen.