Ekstraordinær innsats – mot alle odds

Improvisert NSB MenyInteriør i NSB type 69Søndag ettermiddag skulle jeg reiser fra Arendal til Oslo med toget. Like før vi kommer til Nelaug og er klare til å bytte tog får vi beskjed om at toget vi skal ha videre har revet ned kjøreledningen, og at vi skal avvente videre beskjed mens det skal sjekkes om det finnes noen buss tilgjengelig.

Toget vi satt i skulle egentlig til Drammen for vedlikehold og med en velvillig konduktør fra sydgående tog så fortsatte lokaltoget av type 69 videre mot Oslo.

Dårligere togsett, ingen servering og et toalett som manglet vann gav ikke den velvillige konduktøren gode odds. Han åpnet toalettet for bruk på eget ansvar. Improviserte en lokal NSB Meny ved å skaffe brus som ble delt ut og lovet å hjelpe til med korrespondanser videre.

50 minutter forsinket og full fart østover, dette lovet bra, men så, full bråstopp. Toget hadde møtt skogens konge. Det så lenge ut som 1-0 til toget, men elgen krøp ut fra under toget og løp til skogs. Den karen har nok en litt støl mandag å se frem til. Etter litt fiks på togsettet bar det videre mot Oslo. Ankomst Oslo S ca. en time etter ruteplanen, nattoget til Trondheim stod å ventet på dem som skulle ha det.

Dette var mye bedre enn en lang busstur, med minst en times ventetid og ikke minst en bedre opplevelse enn de som satt i det mørklagte toget ved Vennesla. Takk til serviceinnstilt personale hos NSB.