Lokaltog i Østerrike

Vi reiser fra Passau i Tyskland til Wels i Østerrike og videre derfra til Obertraun Dachsteinhöhlen. Reisen går med lokaltog hele veien.

Østerriksk lokaltog
Lokaltog mot Linz klar til avgang

En kuriositet i disse koronatider. På spor 7 er det påbudt med munnbind, men på spor 5 der vi er, er det ikke nødvendig. Årsaken er at toget vårt er Østerriksk og kort etter avgang er vi i Østerrike og der er det ÖBB som rår.

Viser der Donau og Inn renner sammen

Vi vinker farvel til Passau, der de dre elvene Donau, Inn og Ilz møtes og de har europas største kirkeorgel som vi også fikk høre (Konsert hver dag kl. 12).

Europas største kirkeorgel i Strphansdom i Passau

Turen går over Inn og langs elven sørover før landskapet flater ut og jordene blir større. Dette er en av hovedrutene mellom Tyskland og Østerrike, så vi passerer mange godstog på veien. På Wels hbf er det også travelt og jeg får spottet mange ulike tog og togtyper på de 40 minuttene vi venter på neste tog.

Landskap med elver og åser.

Vi fortsetter reisen på sporet mot Salzburg til Attnang-Puchheim og så tar vi av på Salzkammergutbahn, som er enkeltsporet og har mindre togtrafikk. Landskapet reiser seg rundt oss, med bratte åssider, små byer og elver.

Obertraun

Utsikt fra toget ut over Hallstãtter See

Obertraun er en landsby i Salzkammergut (saltområdet). Landsbyen ligger ved foten av Dachstein og er mest kjent som vintersportssted med hoteller og hytter.

Vel fremme på hotellet ser vi over Hallstãtter See til Hallstatt som er årsaken til at vi har reist hit. Det går båt rett utenfor hotellet og over til Hallstatt.

Vi fant Hallstatt i søk etter småbyferie i Europa. Stedet har under tusen innbyggere, men skal ha mange flere turister. Stedet har en historie basert på utvinning av salt, men nå er det nok landskapet og Hallstãtter See som drar inn mest penger.