DSB satser på lokaltog

Danske statsbaner satser stort på lokaltoget rundt København. S-toget som det heter der, har økt voldsomt i popularitet. De har innført noen tiltak som bidrar til økt bruk av toget. Det gjengis her som inspirasjon til de mer hjemlige transportører.

Moteshow, juicebar eller rockekonsert er mulighetene i tematoget eller noe annet er mulighetene for de som har gode forslag til noe sprøtt eller noe nyttig man kan få til på lokaltoget. Man legger inn en ide på internett og kan vinne det for sin lokaltogstrekning. 2. og 3. februar var det moteshow med catwalk gjennom lokaltoget. Tidligere har det blitt arrangert jazzkonsert på S-toget.

Mat på fartener et annet konsept der man får oppskrifter til middagstips på informasjonsskjermene i togene. Man kan også sende SMS og bestille en måltidskasse med ingredienser til 2 eller 4 personer levert på døren. Det sies ikke noe om bestillingstiden, men det rekker nok ikke å bestille på veien hjem.

første søndag i måneden holder kjøpesentene i Københavnsområdet åpent. Da er det mulig å reise gratis med S-toget. Hensikten er å få nye grupper til å prøve toget. dette tror DSB har vært medvirkende til den økte antallet passasjerer.

Danmark er et land for syklende, men ikke alle sykler hele veien. Det er derfor gjort plass til flere sykler, og for den saks skyld rullestoler og barnevogner. I tillegg er det gjort gratis å ta med sykler på S-togene. Dette er et tiltak som mange har sagt seg svært tilfredse med.

Og for ordens skyld, snø, kulde, isproblemer, signalfeil og instilte tog finnes også i Danmark. Punktligheten er ikke veldig langt unna den norske, men de velger altså å fokusere på reiseopplevelsen. Og 15-20% forsinkelser betyr jo 80-85% i rute.