Så var det bestillingstid igjen

Tsjekkisk togI år skal jeg reise med tog mellom Praha, Bratislava, Budapest og Ungarn. På grunn av mye graving i Sverige velger jeg å ta fly til og fra Norge. (Må jukse litt!) Nå sitter jeg å sliter med bestillingsløsninger for togbilletter igjen. Tsjekkiske statsbaner har en god løsning, og billetten fra Praha til Bratislava er bestilt, betalt og skrevet ut. Slovakiske jernbaner har ikke mulighet til billettbestilling. Her har jeg kunnet velge sete ut fra kart over vognene, noe jeg synes NSB burde tatt en titt på. Så billetten fra Bratislava til Budapest får jeg ikke bestilt der. Østerrikske sider har imidlertid billettbestilling, men etter å ha valgt tog og pris får jeg beskjed om at det ikke kan bestilles billetter i toget fra Budapest der. Vel, en av tre på nett er ihvertfall en begynnelse. Jeg skal være noen dager på hvert sted, så jeg kan jo alltids bestille der.

En annen mulighet er å ringe NSB, og bestille utenlandsbilletter. De har stengt på kvelden, så vi får se om jeg får tid imorgen. Det kan jo være lurt å bestille i så god tid at jeg får hentet dem før jeg reiser.

Hoteller derimot er som en drøm. Jeg benytter hotels.com og det finnes drøssevis av andre steder på nettet som tilbyr søkeverktøy for å se priser og beliggenheter og deretter bestille hotellet jeg velger. Bekreftelser og reservasjonsnummer har jeg på e-post med meg på telefonen. Har funnet bra hoteller, nærme jernbanestasjonene, så jeg kan gå dit med bagasjen uten å slite meg ut før jeg blir sur, sulten eller lurt for en formue av en taxisjåfør.

Det jeg ønsker meg er et internasjonalt bestillingssystem slik det finnes for fly. Der jeg kan skrive inn mine reiser, se de ulike prisalternativene som finnes, velge seter som passer meg, betale og skrive ut billetter hjemme. Det tror jeg må til for å få til