Endelig ut på tur igjen

Nå er det endelig tid for togtur igjen. De siste årene med stengte grenser har lagt en demper på engasjementet for togreiser.com.

Vildet viser koffert og ryggsekk klar til avgang.

Pakkelista holdt mål fortsatt, men informasjonen om Interrail var utdatert. Mange nye varianter, reduserte ekstraavgifter og ikke minst billett på app er nytt siden sist.

Appen Rail planner finner turene til min reiseplan. Når jeg har kjøpt InterRail billett knytter jeg den til reiseplanen min. For hver dag må jeg legge de planlagte turene inn på billetten, som lager en ferdig dagsbillett. Endrer jeg planen underveis, kan jeg fjerne og legge til billetter

Bilde viser to ledige plasser på regionaltoget kra Kiel til Hamburg.

Togene er fulle, men med InterRail på 1. klasse ble det mye bedre plass. Kravet til komfort er økt med alderen.

Tilleggsbilletter på ICE-togene koster nå € 5,60, så nå er det ikke noe som taler mot InterRaiøbilletten. Tidligere var tilleggsavgiften mye høyere.

Første togdag startet i rute fra Kiel 11:02. Før Hamburg hadde en person forvillet seg inn på sporet og vi ble 36 min forsinket. Med litt lunsj så var vi i rute igjen og klar til avgang fra Hamburg Hauptbahnhof 14:04. Men en buskbrann gjorde at det ble forsinket avgang. Togen tok igjen forsinkelsen fra Berlin.

Bilde av informasjonssjem ombord på ICE-togene om påbud om munnbind.
I Tyskland er det fortsatt påbudt med munnbind på togene og stasjonene.

Etter Erfurt fikk vi signalproblemer på en ny strekning og farten gikk brått ned fra 300 km/t ned til 0. Toget kom frem til München 100 minutter forsinket. Men hotellrommet var klart og kokken på reststaurantwn ved siden av jobbet overtid. Så med magen full av surkål og pølser kunne vi legge oss etter en lang dag og konstatere at vi var i rute igjen


Kommentarer

Ett kommentar til “Endelig ut på tur igjen”

  1. Tove Rita

    God tur gleder meg til å lese fortsettelsen!