Spørsmål og svar

Her kan du stille spørsmål om togreiser og være med på å svare andre på deres spørsmål. Det kan være du ikke finner det du leter etter på våre sider. Vi modererer kommentarene for å slippe spam, så ikke fortvil om du ikke ser ditt bidrag med en gang. Vi vil gjøre vårt beste for å svare på spørsmålene hvis vi vet svaret. Du kan også bidra med å legge inn svar. Sjekk også på sidene for det enkelte land under reisemål for reiseruter.

Dette hjelper deg å få svar på dine spørsmål og oss å kunne bedre gi den informasjonen som mange leter etter. Vi vil oppdatere nettstedet med informasjon på bakgrunn av denne siden.

Andre sider for tilbakemeldinger:

Du kan kommentere på flere av sidene våre dersom temaet er relevant for noen av disse. Hilsener til oss og generelle komentarer kan du legge i gjesteboken. Når du bidrar, så blir dette et bedre nettsted for deg og andre.

249 comments on “Spørsmål og svar
 1. Monika Mielnik sier:

  Hei!

  Jeg ønsker å reise med en ikke-sammenleggbar sykkel fra Stockholm til Luleå, hvilke muligheter er det for det? Hvilke selskaper tar med en ikke-sammenleggbar sykkel? Er det noe togreisefirma man kan kontakte for litt veiledning og hjelp da det er så mange ulike togselskap i Sverige.

 2. Trine sier:

  Hei! Vi er en familie på 6 som skal reise på interrail 1. kl og tar nattoget til Sverige fra Narvik. Hvor bestille denne reservasjonen og finnes det sovekupeer for 6 personer?

  • Terje André sier:

   Billetter bestiller av Svenske jernbaner SJ, jeg tror ikke de har kupeer for 6 personer, men det kan de sikkert svare på om du spør dem. De har en chat funksjon der som du kan bruke.

 3. Ann Kristin legernes sier:

  Hei. Vi ønsker å reise med tog norover fra Gøteborg. Finmark i Norge er målet. Hvor langt er det mulig å reise med biltog og hva koster det? Mvh Ann Kristin

  • Terje André sier:

   I Norge og Sverige går det ikke biltog. Fra Helsinki til Nord-Finnland går det biltog. se vr.fi for mer info om dette.

 4. geir paulsen sier:

  ønsker å reise med tog fra Budapest til Ljubljana og videre
  til Venezia,gjelder interrail på denne strekningen? Er det
  noen som har reist på denne strekningen?

 5. joachim Jacobsen sier:

  Tenker på å ta bilen fra Oslo til Marbella, og skulle da gjerne avlastet timene i bil med en lang etappe på tog, gjerne natttog.
  Det er jo da en fordel å komme lengst mulig syd og lengst mulig vest slik at veien videre til Spania blir så lang. Forslag?

  Hvor boooker man sånn, er det noen norske reisebyrå å kunne forholde seg til?

  Hva koster noe sånt (sånn omtrentlig)

  Det blir avreise første uken av juli og retur 5-7 august. så noe høysesong påvirkede priser blir det vel?

 6. Maria Jense. sier:

  Vi har planlagt en tur fra Oslo – København – Berlin – Paris – Nice – Roma
  Dette er over 14 dager og vi bestiller pass billetter her. Hva er det viktigste å tenke på en slik tur og disse destinasjoner?

 7. Tom Gyran sier:

  Vi ønsker en tur langs en del av Silkeveien; Tyrkia-Iran-Turkmenistan-Usbekistan-Tadsjikistan-Kirgisistan-Kina til Beijing.
  har noen tips om togreiser i området?

 8. Marianne Solem sier:

  Hei! Jeg har kjøpt interrailbillett tidligere i år og nå ønsker jeg å foreta plassbestillinger til reiser jeg har lagt opp. Vi er 5 stykker.Har forsøkt å ringe NSB kundesenter. Der begynte en kundebehandler å registrere plasser til oss på ønsket tog… og etter 20 min var vi ikke ferdig med første togtur ut av Norge. Hun sa det var vanskelig og at de hadde nytt it- system. Noen som vet om det vanligvis er så omstendelig? Eventuelt- hvor gjør jeg dette på nett? Finner bare mulighet for å bestille billetter, og det har jeg jo:)

  • Terje André sier:

   Appen Rail Planner lar deg bestille noen plassbiletter. Ellers må du på de enkelte stasjonene.

 9. Ahmed sier:

  Hei hvordan finner jeg billigst tur fra Hamburg til køpenhavn tog/fly/buss/sitteposisjon med noen

 10. Eva Helseth sier:

  Hei. Tenker å ta bilen med til Spania. Har tidligere, på nettet, funnet tog som går fra Hamburg nedover i Europa hvor bil kan medbringes. Finner ikke igjen dette. Er det noen her som har erfaring med å ta med bilen nedover, så hadde jeg vært takknemlig for å få en eller flere linker .

 11. astrid elnæs sier:

  Ønsker å reise med interrail fra Oslo – Sverige (evt.Danmark) til Polen. Fra Polen til Ungarn (Budapest) retur herfra til Polen (Gedansk). Derfra litt uklart,men nordover med rehgiontog til Tallin. Ser dette greit ut?

 12. astrid elnæs sier:

  Hva med en tur fra Oslo til Budapest? Er det en mulig tur for oss som vil skrangle og hoppe av og på?

 13. Erle Fossum sier:

  Hei.
  Vi er to voksne som planlegger rundtur i Tyskland med tog. Vi planlegger å reise fra Moss – Hamburg og deretter litt «rundtomkring». Vi har sjekket ulike typer Interrail billetter, ser ut som det kan lønne seg med Interrail globe pass fremfor One country pass. Vi ønsker en «hop on-hop off variant da vi ønsker å kunne ta reisemål litt på sparket. Hva anbefaler du, hva er det enkleste og rimligste – Interrail billett eller bestille fra sted til sted der og da?

 14. astrid elnæs sier:

  Hei, vi er et par som ønsker å reise litt «på lykke og fromme», men nen spsmål: Vi ønsker å reise via Danmsrk til Polen og Ungarn. Fra Ungarn nordover til Latvia, Litauen og Estland langs Østersjøen og så tilbake til Norge. Hva med denne ruta? Går det to med Interrailbillett? Mvh astrid

  • Terje André sier:

   Estland,Latvia,Litauen og Hviterusland er ikke med i Interrail ordningen. Men togbilletter der er svært rimelige. Det er få gjennomgående avganger i Baltikum. Se http://www.seat61.com som har god informasjon om reiseruter.

 15. Solfrid sier:

  Hei 🙂
  Samboern fyller 30 i mars og ønsker og ta han med på tur:)
  Tenkte Oslo-Kiel, Kiel- Amsterdam, Amsterdam-Zurich, og ta Alpine round trip, så hjem med fly. Vi har 7-10 dager.
  Høres det bra ut? eller slitsomt? Noen anbefalninger?
  avreise Oslo vil være 10 juli.
  19 juli er jeg gravid i 6mnd…

 16. Per Årdal sier:

  Per.
  Hei Vi er 2 personer, en bil og en hund som ønsker å ta tog fra Hamburg til Munchen. Hvordan finner vi fram til bestillinger på nettet ang bil og hund og hva det koster. Vi drar til Tyskland 21. Juni.

 17. Hege Methi sier:

  Hei.
  Vi er et par som tenker på å ta tog fra Praha til Spania – helst slik at vi kommer en plass mellom Alicante og Malaga.
  Hvilken ruter kan være ok til dette? Tenkte først i hovedsak ikke lokaltog, men evt mellom byer. Via Paris eller nord-Italia er en tanke.
  Hva som blir enkelt mhp billetter? Inter-rail Euorpa?

  • Terje André sier:

   Jeg ville tatt nattog fra Praha til Zurich. Bestill i Tjekkia eller deres nettsiver. TGV fra Zurich til Paris og TGV fra Paris til Barcelona. Bestil på sncf.fr.

   Fra Barcelona til dit dere skal med spanske tog neste dag. Bestill på Renfe.es.

   Du kan sikkert bestille alt på NSB billettservice 815 00 888 også.

 18. Elisabet Israelsen sier:

  Hei. Vi er en familie på 5 som planlegger interrail til sommeren. Fra Narvik, Tyskland, Østerrike, Sveit, for så å ende i Roma og fly hjem. Hvilken forskjell på komfort vil vi oppleve med 1 klasse vs 2 klasse?
  Noen togstrekk vi da bare må få med oss? Vi planlegger nattog gjennom Sverige, men bør man ikke satse på dag reise de andre strekene? Vi vil gjerne reise kjapt og komfortabelt, er det mulig på valgte reisevei?

  • Terje André sier:

   Reiserute:
   Dagtog Narvik – Boden
   Natttog Boden – Göteborg
   Dere kan ta dagtog fra Göteborg – København, og nytt tog fra København til Hamburg.
   Det går også båt fra Göteborg til Kiel. Der går det tog hver time til Hamburg. Dette er en grei måte å reise videre om dere vil ha en dag i Göteborg, og ikke har planer om å stoppe i København.
   Hamburg er navet for oss fra nord som skal sørover i Europa.

   Dagtog gir best utsikt. !. klasse gir litt bedre seter og i tyskland er det servering ved sitteplassen, men billetten koster en del mer. Har du interrailbilett må du betale tillegg for de hurtigere togene.

   Hvis du skal reise kjapt Så reiser du Hamburg – München – Roma via Østerrike og Milano.

   Skal du til Sveits kan jeg anbefale Chur – Tirano (Derfra med logaltog til Milano) Det går også an å ta Glacier express fra Brig til Chur. hvis du vil utvide turen. Begge turene tar en hel dag og går i sakte tempo.

   Hvis du vil høyt til fjells kan du stoppe i Interlaken og ta toget opp til Jongfraujoch på 3454 meter. Det er to ruter å velge mellom, så du kan ta den ene opp og den andre ned. På toppen kan du gå rett ut fra stasjonen og ut på isbreen.

 19. Arild Hassel sier:

  Ønsker og reise med tog fra London-Istanbul, hvordan kjøpe billetter, finnes det norske selskaper som arrangerer dette?

  • Terje André sier:

   Du kan få kjøpt billetter hos NSB. Selv kjøper jeg av det enkelte selskap på deres nettsider.
   RailEurope.com selger billetter online tim hele Europa. Jeg har selv ikke brukt dem enda.

 20. Ulf Magnussen sier:

  ønsker tilbakemelding vedrørende biltog fra Hamburg til Lorrach

 21. Terje sier:

  Er det noen som vet noe om Orient expressen ?

  • Terje André sier:

   Orient exspressen gikk fra London og Paris til Istanbul. Den går ikke lenger. Siste tiden den gikk hadde den ruten Paris Budapest.

   Det går et museumstog som går fra Paris til Venezia. Paris Venice Simplon express. Det er sikkert en flott reise, om enn noe kostbar.

 22. Harald Westby sier:

  Det står ingenting om Bosnia og Herzegovina i oversikten over ett-landspass. Betyr det at disse ikke kan kjøpes for det landet?

  • Terje André sier:

   Bosnia Herzegovina er ikke med i One Pass ordningen, men de deltar i Global Pass.

 23. Maisoon Kasem sier:

  Jeg vil reise fra Oslo til Friedrichshafen,Tyskland.
  Er det mulig og hvor mye koster det for 2 voksen og 2 barn under 12.
  Og hvor lenge skal denne reisen vare?

  • Terje André sier:

   Følg anvisningene på siden om Tyskland i reisemål. Oslo Hamburg tar en lang dag. Så tar det ca. 6-7 timer fra Hamburg til Friedrichshafen ifølge reiseplanleggeren på http://www.db.de, Sidene finnes på tysk, engelsk og dansk. Prisene varierer fra avgang til avgang, så der kan jeg ikke gi deg npoe godt svar.

 24. T.Sandberg sier:

  Hva koster tur for 2 voksne fra nordtyskland med biltog ned til italia f.eks. Priser står det ingenting om!

 25. kristine sier:

  Hei. Jeg er i sverige på campingtur og har uheldigvis glemt forteltet til campingvognen hjemme. Er det mulig å sende dette med toget fra narvik til luleå, slik at vi kan hente det der?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*