Lage reiseplan

Det er viktig å lage en plan slik at man vet at reisen henger sammen. Noen tog går bare enkelte dager og det er derfor lurt å se at hele planen henger sammen før man starter med bestillingene. Denne planen skal være et hjelpemiddel for å lage et budsjett og for kunne holde oversikten år du bestiller reisen. Husk på at du er din egen turoperatør og at det er viktig å ha stålkontroll på logistikken.

Rutekart

Det er laget egne sider for flere land under menypunktet Reisemål. Her kan du lese om anbefalte reiseruter til mange Europeiske land. Se også kartskissen. Du finner også info på Entur sine sider om å reise med tog til utlandet.

Reiseplanen må inneholde alle reiseetappene, togbytter og overnattinger. Andre ting som skal bestilles eller betales, så som konserter eller teaterforestillinger, besøk i spesielle museer osv. og kan se ut som følger:

DatoUkedagFraKl.TilKl.Rutenr.PrisMerknad
5.11.2011LørdagOslo S09:00Göteborg C12:52199,-Ingen plassreservering
5.11.2011LørdagGöteborg C13:42København H17:27
5.11.2011LørdagKøbenhavn H18:20Basel10:37CNL 473
6.11.2011SøndagBasel11:03Geneve13:46IC 620
6.11.2011SøndagGeneve14:41Montpelier Saint-Roch18:37TGV 6816
TGV 6817
6.11.2011SøndagMontpelier Saint-Roch18:47Figueres Vilafant20:48TGV 6213
6.11.2011SøndagFigueres Vilafant21:03Barcelona Sants22:45Venter på toget fra Frankrike

Ukedag er viktig for å forvisse seg om at toget man vil kjøre med går på angitt dag og dato. Rutenummer, kan være tognr. flightnr. eller annen referanse. Mange steder har mer enn en jernbanestasjon, husk å angi riktig stasjon og transport mellom dem. For å finne rutetider kan man benytte reiseplanleggeren til DB på www.bahn.de som har oppdaterte rutetider for hele Europa. De har også mobilapp som gjør det samme.

Du kan nå fortsette til tips og triks når du skal bestille billetter.

22 Comments on “Lage reiseplan

 1. Hei
  Vi har lyst å reise med tog fra Kiel til Geneve. Har du noen tips til reisen? Har lyst å reise med 1 klasse og helst egen kupe.

  • Det går tog fra Kiel til Zurich hver dag i 11 tiden. Det er ICE-tog. Jeg mener at jeg så de hadde 6-mannskupeer på 1. Klasse sist jeg tok det. Fra Zurich eller Basel er det sikkert forbindelser videre til Geneve. Bruk DB appen for å finne forbindelser og bestille billetter.

 2. Hei, Jeg skal til Bordeaux og lurer på om det er mulig å ta bilen med og dit. Jeg ser at det er mulig til Paris og Montpellier, men ikke til Bordeaux. Takk for god råd. Hilsen 🙂 🙂 🙂

 3. Vi har tenkt å reise Stavanger – Hirtshals med båt og vedre til Brugge i Belgia med tog . Går det an å få til ?

  • Fra Hitshals til Hjørring går det tog. Der kan du ta tog sørover til århus hvor det går tog videre til Hamburg.
   Bruk db.de for å finne forbindelser videre.
   Biletter til Hirtshalsbanen kjøper du på automat på toget med Danske penger
   danske biletter bestiller du på dsb.dk og de tyske på db.de.
   Kankje får du hele biletten fra Århus til brugge på db.de wom minipris.

 4. Mange i og for seg interessante spørsmål her, men de er flere år gamle. Er informasjonen som er gitt fremdeles relevant?

  • Mye er nok fortsatt relevant, men det skjer endringer i rutietider som ikke er blitt oppdatert i svarene. Bruk det som ideutvalg og sjekk rutetidene som gjelder nå med reiseselskapene.

 5. Hei. vi lurte på å reise fra Hirtshals førstkommende fredag eller lørdag og helt til Berlin. Noen forslag? hilsen line

 6. Hei!
  Hvordan kan man komme seg lettest og billigst mulig fra Paris til Skien, eller et sted i Norge nærme Skien?

  • Paris- brussel – køln på Thalys sider
   Brussel/Køln – København på db.de
   København – Gøteborg på sj.se
   Gøteborg – Skien på nsb.no

   Som du skjønner er det krevende å reise med tog internasjonalt.

 7. Vi ønsker å reise fra Amsterdam til Lisboa med tog 15 juli. Hvordan reiser vi, og hva vil det koste for mor 45 år og sønn 12 år ?

  • Jeg vet ikke hva det vil koste, men ruten er som følger:
   Ekspresstog Amsterdam – Paris Nord med Thalys 6:17- 9:44 (Taxi eller t-bane til annen jernbanestasjon)
   Ekspresstog fra Paris Montparnasse til Irun med SNCF (Franske statsbaner) 12:23-18:20
   Nattog fra Irun til Lisboa Santa Apolonia 18:50-07:30

 8. Etter opphold i Krakow, Polen, ønsker vi å reise til Budapest, Ungarn med tog. Vi er 4 voksne, (2 pensjonister), og ønsker å reise torsdag, den 25. juni. Forslag ?

  Vennlig hilsen
  B N Skogen

 9. Hei,
  jeg lurer på å ta tog tur retur Kroatia i sommer. Lurer på om noen her har gjort det før, og da kanskje har noen gode tips vedr. reiserute, tidsbruk etc ?

 10. Jeg har aldri vært i Roma, men har tenkt meg en tur til høsten. Har heller aldri reist med tog sør for Danmark derfor har jeg tenkt å rette på dette også.
  Tog Kjelsås-Roma. Kan noen gi et forslag til den mest komfortable og direkte reisenruten (pris er underordnet) inkl natt tog med sovekupe’?

  • Se under reisemål og Italia. Der har jeg satt opp Rute fra Oslo S til Milano. Fra Milano går det høyhastighetstog til Roma hver time eller oftere.

 11. Jeg skal rejse fra København til Frederiksstad/Halden i Norge med tog fredag den 31.maj 2013 og retur sent søndag aften eller mandag med tog. Jeg skal videre til Camping plads i Øye, er der en busforbindelse?
  Jeg ville være glad om nogen kan hjælpe mig. på forhånd tak.
  medvenlig hilsen Jytte

 12. Vi skal reise fra Oslo 7.juli 2013 til Ystad (om morgenen). Retur fra Ystad (Sverige) 11.07.2013 litt ut på dagen.
  Forslag til raskeste og billigste måte med tog?

  • Fra Oslo 07:02 billetter tur retur Gøteborg på NSB.no. tider og priser Gøteborg – Ystad på sj.se

 13. Hei, Jeg skal til Stockholm 05.04.2013 med tog og skal tilbake den 07.04.2013. Vi er tre voksne med 2 barn på 13 og på 16 år. Kan vi få Minipris på reisen? Hvor mye skal koste biletene tur retur? Takk!

  • Sj.se selger billettene. Du får oversikt over priser der. Prøv ulike reise tidspunkt for å finne en passende kombinasjon av tid og pris.

 14. Jeg skal til København og skulle gjerne tatt tog i stedet for fly. Men pris er også viktig. Jeg ser at man får Minipris (199, -) til Gøteborg, men hva koster strekningen Gøteborg – København? Mine reisedager er 10.oktober (ut) og 13. oktober (retur). Takknemlig for svar! Mvh

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*