Italia

Informasjon om Italia finner du på Wikipedia. Et fint nettsted med informasjon om Italia er Dolcevita.no. Denne siden er oppdatert med ruteinformasjon til 14.6.2014.

Tog hele veien til Roma

 1. InterCitytog fra Oslo S 07:02 til Göteborg C 10:45
 2. Øresundtog fra Göteborg C 11:40 til København H 15:28
 3. Nattog CityNightLine fra København H 18:46 til Basel SBB 10:30 dagen etter
 4. EuroCity fra Basel 12:31 til Milano Centrale 16:35
 5. Euro Star Italia fra Milano Centrale 17:00 til Roma Termini 20:05 (Rutetider ikke oppdatert)
retur:
 1. Euro Star Italia fra Roma Termini 08:00 til Milano Centrale 10:59. (Rutetider ikke oppdatert)
  Eurostar Italia klar til avgang
  Eurostar Italia klar til avgang

  CityNightLine München - København
  CityNightLine München – København
 2. Eurocitytog fra MilanoCentrale 11:25 til Basel 15:29.
 3. Nattog CityNightLine fra Basel 18:26 til København H 10:08 (10:54 på lørdager)
 4. Øresundtog fra København H 13:32 til Göteborg C 17:20
 5. InterCitytog fra Göteborg C 17:55 til Oslo S 21:49

 

InterCityExpress på München Hbf.

 1. InterCityExpress på München Hbf.

Billettbestilling

Togankomst Milano Centrale
Togankomst Milano Centrale

Den enkleste måten er å bestille biletter av NSB Utland. Den mer kompliserte og mest sannsylig billigere varianten er å bestille på internett. Oslo – Göteborg på www.nsb.no, Göteborg – København på www.sj.se, København til München og fra München til Italia på www.db.de. Biletter i Italia kan bestiller på www.trenitalia.it. I Italia må togbilletter kjøpes og stemples FØR du går ombord i toget. Konduktøren selger ikke billetter og samarbeider kun på alle andre områder en å hjelpe ved manglende eler mangelfullt stemplet billett.

Italia er kjent for å være sene med å legge ut togtider for neste ruteperiode. Ta utgangspunkt at togene går som idag, men legg inn god tid mellom avgangene. Italienske tog er ofte forsinket, særlig lokal og regionaltogene.

Overnatting i Italia

Du kan søke og bestille hoteller her:

[sc:Hotellskjema]

[sc:hotellsoek by=»Roma» land=»Italia»] [sc:hotellsoek by=»Venezia» land=»Italia»] [sc:hotellsoek by=»Milano» land=»Italia»]

Guidebøker

Jeg benytter selv Politikens «Turen går til …» eller Aschehougs «Gatelangs …». Søk etter din guidebok på bokkilden.no.

[sc:bokannonse bok=»Gatelangs Roma»] [sc:bokannonse bok=»Turen går til Nord-Italia»] [sc:bokannonse bok=»Gatelangs Venezia»] [sc:bokannonse bok=»Turen går til Syd-italien»] [sc:bokannonse bok=»Turen går til Toscana»]

 

20 Comments on “Italia

 1. Jeg ønsker å reise med tog til Gardasjøen (fra Oslo)
  Men jeg synes det er utrolig vanskelig å finne ut hvordan jeg setter opp reiserute?
  Noen tips til nettadresser der jeg kan sette opp en fornuftig reiserute?
  Evt er det ett sted på denne siden hvor man kan søke på reiserute?

  Takk 🙂

 2. Vi er et eldre par som skal reise med tog fra Lignano Sabbiadoro til Roma 24. mars 2016. på hvilken internettadr kan vi finne rutetider på norsk eller engelsk?

 3. Vi er et eldre som skal reise fra Livigno Sabbadoro (nord for Venezia) til Roma torsdag 24. mars dagtog. På hvilken internettadresse kan jeg finne oversikt over rutetider på norsk eller italiensk.

 4. Synd nattoget mellom Danmark og Tyskland ble lagt ned. Jeg lurer på hvordan man på enkleste måte nå kan reise fra Oslo til Italia; til Milano, evt Verona.

 5. Jeg reiste sent på 80 tallet og tidlig 90 tallet en del ganger med tog opp og ned til Venezia. Jeg har i mange år delvis kjørt bil, brukt biltog og flydd, men vurderer nå tog igjen. Jeg husker ikke og har dessverre ikke noen logg på hvordan jeg reiste den gang, men vet at jeg var på Rødbyfergen…..Jeg husker at jeg gikk på toget i Moss, byttet i Hamburg, München og Verona….Det ser ut til at nøkkelen for å komme ut er Oslo (Moss) – Göteborg og Göteborg – Köbenhavn. Så ville det være fint om man kunne reise direkte Köbenhavn – München eller endog direkte helt til Verona. Et spørsmål? Om man kjøper billetter på DB kan man kjøpe leiebilpakke via DB bookingen og slik få en gunstigere leiebilpris? Som eksempelvis hos Ryanair. Må ha leiebil i Italia.

 6. Hei
  Tenkte å reise med tog fra Oslo til Pisa i Italia (evt Genova). Hvordan bestille billetter, finne reiserute, togtider osv. Vært inne på noen sider og sjekket, men er det noen gode råd og tips der ute?

 7. Hei, jeg synes det er rart at du hevder at togene ofte er forsinket i Italia. Min erfaring er annerledes – Italia har en langt mer effektiv og proff jernbane enn for eksempel Norge – god komfort, raske tog – og presise.
  Ang behov for å reise med pass: Nei, det er ikke passkrav i Schengen, men i flere land kan man bli bedt om å vise gyldig ID-kort. Det har vi ikke i Norge – annet enn pass. Våre bankkort med bilde godtas ikke nødvendigvis, heller ikke førerkort. Derfor er det smart å ha med pass.

 8. Hei
  Jeg lurer på å ta en tur fra Bergen til Nice med tog.
  Har du noe forslag med en overnatting eller to på veien. Planlegger å reise søndag 22 eller mandag 23 fra Bergen. Kan eventuelt ta båten til Hirtshals og tog derfra. Reiser med to unger som begge er over 10 år.Er det noen spennedne byer på veien som vi kan se på en dag og ta tog om natten eller sove i byen og ta tog om dagen så vi får sett litt?? Hva vil du anbefale av rute? Takk for hjelpen:)

  • Ja, ihvertfall hvis du reiser via Sweits. Uansett er pass nyttig som eneste norske gyldige identifikasjon utenlands.

 9. Hei! Skal reise fra Verona med tog til Citavecchia. derfra med ferge til Olbia på Sardinia. Strever litt med å finne tog tider etc. Kan noen hjelpe?

 10. Trenger jeg og ha med meg pass når jeg reiser til Italia ? Er der noe passkontroll ?
  Vil helst unngå pass kontroll når jeg er Amerikansk statsborger..

  takk på forhånd 🙂

  • Dersom du skal reise via Sveits må du gjennom passkontroll. Internt i Schengenunionen er det ingen passkontroll.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*