Spania

Veien til Spania går via Hamburg, Köln, Brüssel og Valence/Paris. Informasjon om Spania på Wikipedia. Siden er oppdatert med rutetider for perioden til 14.6.2014.

Tog hele veien til Barcelona

 1. InterCitytog fra Oslo S 07:02 til Göteborg C 10:40
 2. Øresundtog fra Göteborg C 11:40 til København H 15:28
 3. Nattog CityNightLine fra København H 18:46 (lørdager 17:24) til Köln Hbf. 06:14  dagen etter.
 4. ICE fra Köln 07:43 til Brussel 09:35
 5. TGV fra Brussel 10:31 til Valence TGV 14:40
 6. TGV fra Valence TGV 16:21 til Barcelona Sants 20:40
retur:
 1. TGV fra Barcelona Sants 09:20 til Paris Gare de Lyon 15:58
 2. Thalys fra Paris Nord 18:01 til Köln Hbf. 21:15
 3. Natttog (CityNightLine) fra Köln Hbf. 22:28 til København H 10:07 (10:54 på lørdager)
 4. Øresundtog fra København H 13:32 til Göteborg  17:20
 5. InterCitytog fra Göteborg C 17:55 til Oslo S 21:49

Mellom Paris og Köln går det mange tog, så man kan velge om man skal ta timene i Paris, Brüssel eller Köln.

Fra Barcelona går det også nattog til og fra Milano og Zurich. Se rutetabell for detaljer. Mellom Madrid og Barcelona går det høyhastighetstog som tar strekningen på under 3 timer.

Innenlands i Spania

Å reise med tog innenlands i Spania er en behagelig opplevelse. Vogner med Air-condition og hyggelige kafevogner. Rolige direktevogner eller raske AVE-tog regjerer fjerntrafikken på dagtid, mens såkalte tog-hotell kjøres på natten.

For tilhengerne av luksusreiser kan det anbefales å se hva FEVE har å tilby i Nord-Spania. Se: www.elexpresodelarobla.com og www.eltranscantabrico.com for mer informasjon.

I den andre enden av skalaen har man lokaltoget mellom San Sebastian og Bilbao som bruker to og en halv time (bussen bruker én) og stopper innom så og si alle steder på veien. Vognene er av T-bane-typen med seter av hard og solid plast.

Billettbestilling

Den enkleste måten er å bestille biletter av NSB Utland. Den kompliserte og mest sannsylig billigere varianten er å bestille på internett. Oslo – Göteborg på www.nsb.no, Göteborg – København på www.sj.se, København til Köln/Brussel (ICE) på www.db.de og Köln – Paris på www.thalys.com/be/en/. Biletter på strekningen Brussel – Barcelona og Barcelona – Paris bestilles på www.sncf.fr eller www.renfe.es, hvor man også kan bestille andre innenlandske billetter.Flere av selskapene har billige biletter på internett som er tilgjengelig dersom man bestiller dem tidlig og ikke krever refusjon for ubenyttede biletter.

Overnatting i Spania

I Spania er det mange hoteller. De mest spesielle er Paradores som er gamle slott eller bygninger. Ellers er det mange og rimelige hoteller i byene. Du kan søke og bestille  hoteller her:

[sc:Hotellskjema]

[sc:hotellsoek by=»Madrid» land=»Spania»] [sc:hotellsoek by=»Barcelona» land=»Spania»] [sc:hotellsoek by=»Valencia» land=»Spania»]

Guidebøker

Jeg benytter selv Politikens «Turen går til …» eller Aschehougs «Gatelangs …». Søk etter din guidebok på bokkilden.no.

[sc:bokannonse bok=»Gatelangs Madrid»] [sc:bokannonse bok=»Gatelangs Barcelona»] [sc:bokannonse bok=»Turen går til Nord-Spania»]

14 Comments on “Spania

 1. Er det mulig å reise med tog fra Kiruna Sverige og ha med en bil til Malaga Spania.

  • Det er dårlig med biltog her i Norden. Fra Tyskland kan man ta biltog, men det er svært kostbart, ofte lønner det seg å leie bil i fremfor å ta den med. Men tog uten bil kan man ta fra Kiruna til Malaga.

 2. Hei. Jeg skulle ha fraktet en liten motorsykkel fra Norge til Spania. Er dette mulig, uten å være med toget selv? Pris?

  • Hei.
   Sent svar, men så ikke dette før nå. Det er ikke mulig å frakte MC med tog uten å være med selv. Bruk et av flyttebyråene som ukentlig kjører ned til Costa Blanca og Costa del Sol. Billig og greit.

   Mvh.

   Tor

  • Her anbefaler jeg å sjekke renfe.es. De har sider på engelsk også. Jeg tror Zamora er nærmeste jernbanestasjon. Jeg fikk opp €92,50 som pris en vei. Reisetiden var 5:39.

 3. Hei!
  Jeg ønsker å reise med biltog fra Frankrike (evtuellt Spania) Gjennom europa til Tyskland.
  Hvor finner jeg muligheter til å bestille og priser?

 4. Min mann og jeg er pensjonister (72 år) og vi ønsker å ta med to barnebarn 15 og 17 år til Barcelona. De lærer spansk i skolen og trenger å få litt praksis samt se litt av Spania. Jeg ønsker å undersøke for togreise, pris og reisetid samt overnattingsbehov og utgifter til overnatting underveis. Vi ønsker å reise i høstferien uke 40, gjerne fra lørdag til lørdag og trenger noen dager for å se oss omkring også. Er det mulig å få hjelp til et slikt reiseprogram og pris.

  • Hei,vil bare minne deg på at de snakker ikke castellano(spansk) i Barcelona men catalan.veldig forskjellig-

   Flott by .

 5. Her et spørsmål om tog fra Oslo til Madrid. Vi er to voksne som har med tre katter. Helst få bytte av tog som mulig og pris.

 6. Hei lurte på om det går tog fra Oslo til gran canadisk eller Tenerife og hvis hvor lang tid tar dette og hva er pris på dette. Hilsen Roger Johansen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*