Togreiser på reiselivsmessen

Det var ikke mange som reklamerte for tog på Reiseliv 2010 skal vi tro utstilleroversikten. Togreisers Andreas og Terje var der og spurte etter togreiser flere steder.

Kinareiser, www.kinareiser.no, har tre ulike varianter av den Transsibirske jernbane med hhv. ingen, 3 eller 4 netter i Mongolia. I tillegg har de togreiser til Tibet på den nye jernbanen som er verdens høyeste jernbane med sitt topppunkt rundt 5.500 meter over havet.

På standen til FEVE var det to ulike pakketilbud med tog all inclusive. En variant med 4 dagers reise med tog og utflukter på strekningen Gljón – Ferrol – Gljon eller Bilbao – Leon – Bilbao. Denne kalles El Expreso de La Robla, www.elexpresodelarobla.com. Prisen oppgis til å være ordinaært fra €690,- pr. person i dobbeltkupé. En mer luksuriøs variant er El transcantabrico, www.eltranscantabrico.com, som kjører mellom San Sebastian og Santiago eller mellom Leon og Santiago, begge via Bilbao. Også denne reisen inkluderer mat og en rekke utflukter. Turen er på 7 netter og koster fra €2.600 pr. person i dobbeltkupé. Reisene går gjennom flotte landsskap og man har busser som følger toget slik at man kan ta utflukter hver dag.

Rovos rail hadde en stand om togturer med veterantog fra tidlig på 1900-tallet i Sør-Afrika. Togene har blitt oppgradert med moderne faciliteter som bad og wc, men ellers har man beholdt interiøret så autentisk som mulig. Det er mange ulike turer og velge mellom der man får med seg landskapene fra ulike deler av Sør-Afrika. Vi fikk lov til å gjengi noen av bildene fra deres nettside, så her er noen fristelser:

På nettsidene deres, www.rovos.com,  ser vi at ogreiser koster fra ca. kr. 8.000 og oppover med størst vekt på oppover. I den øvre enden av skalaen er luksuskupe fra Cape town til Kairo i 2012 (Her er de jo ikke tog hele veien, så det blir flere strekninger). Dette koster ca. $55.000 pr. person i dobbelkupe for en reise på 34 dager.

I kategorien for tøffeste navn kommer det danske reiseselskapets Victors farmor. De har ikke togreiser, men vurderer å sette opp en togreise fra Istanbull til Jordan neste år. Får vi høre mer om denne så vil vi skrive om det her.

Merket med: