Strengere ID-kontroll i Skandinavia – Oppdatert

For å ha økt kontroll med grensene er det innført grensekontroll i Skandinavia.

Dette betyr at man må ha med gyldig ID når man skal reise inn. Svenske fjerntog som før gikk til og fra København snur nå i Malmø. Oppdatering: Fra 1. mars går disse igjen til og fra København H. Øresundstogene mot Sverige starter på Kastrup. Til Kastrup må man ta andre tog eller Metroen. På Dansk side har Øresundstogene endestasjon på København Hovedbanegård. Derfra kjøres de tomme til Kastrup. Man bør regne 10-30 min til ID-kontrollen på Kastrup. Mot Danmark går Øresundstogene som normalt.

Fra Tyskland til Danmark er det også grensekontroll basert på stikkprøver.

Fra Sverige til Norge er det også krav til å ha med gyldig ID. Så det er anbefalt å ha med gyldig pass på utenlandsturer, slik at passering går enklest mulig.