Nye menyer hos NSB og oppussede tog hjem til Jul

En ettermiddag sent i desember. Toget på Sørlandsbanen er nesten helt fullt. 73-settet har fått en oppussing med nye seter og strømuttak på alle plassene. Strøm er blitt viktig på lange reiser når de fleste underholder seg med mobil og PC. Noen underholder jo alle andre også med sin telefonbruk.

Litt signaltrøbbel forsinker oss ut fra Oslo S, men forsinkelsen tas inn før Drammen. De nye setene er litt stivere enn de gamle, men det føles som litt bedre plass der og da.

NSB har fått ny meny i kafevogna. Noen gamle klassikere er fortsatt med, men mange har fått lokale råvarer fra ulike deler av landet. Lokalt øl for de ulike strekningene sammen med eget Dresinøl fra Haandbryggeriet.

Jeg skulle ha noe enkelt, så det ble wraps med gårdskylling fra smålenene. Til denne ville jeg ha eplemost, fikk anbefalt Liereple blåbær. Begge deler smakte bra, men jeg tror kanskje eplemosten uten blåbær hadde passet bedre til wrapsen.

Du kan lese hele menyen til NSB kafe her. Jeg tror den treffer godt både til norske og utenlandske turister.