Nye togtider fra 13. desember

Andre søndag i desember er det hovedrevisjon av togtider i store deler av Europa. I Norge er det størst endringer i lokaltrafikken rundt Oslo, med gjenåpning av lokaltoget mellom Sandvika og Lysaker slik at Blommenholm, Høvik og Stabekk igjen får lokaltog hvert 15. minutt med linje L1 (Lillestrøm – Asker – Spikkestad). Stabekk får i tillegg stopp av Linje L2 (Ski) og L21 (Moss) siden disse nå skal snu der istedet for Skøyen. Det betyr også flere tog til og fra Lysaker.

Nytt dobbeltspor langs Mjøsa er åpnet, rutemessig betyr ikke dette så mye. En ny rushtidsavgang om morgenen kommer. Ellers blir rutetabellen mer robust som følge at lengre strekning togene kan møtes på og mulighet til å ta inn litt forsinkelse underveis.

Utenlandstogene fra Oslo går omtrent uendret til Göteborg, mens det blir flere endringer  på avgangene til Stockholm. Hurtigtogene fortsetter med noen flere avganger, men til litt andre tider enn tidligere.

I Sverige åpnes tunnellen gjennom Hallandsåsen, som gir litt kortere reisetid mellom Göteborg og Malmö. Mens man fortsatt må regne med litt forsinkelser over Øresund på grunn av skjerpet grensekontroll.

Rutetidene på sidene her oppdateres etter som jeg får tid til det. De sidene som ikke er oppdatert etter 13.12.2015 har gamle rutetider. Som alltid sjkk de offisielle rutetabellene når dere skal planlegge deres egen reise.

 

Merket med: ,