En sommer full av anlegg

Togseter

Med tog for buss blir det nok endel ledige seter i sommer

Også denne sommeren blir det buss for tog. Infrastrukturen i Oslo skal fornyes ferdig og det blir buss for tog for all trafikk til og fra Oslo med unntak av Østfoldbanen.  Opplegget blir som ifjor, så alle skulle være vel trent i dette. Ved å beregne litt bedre tid så går nok dette også relativt bra. Det er jo forståelig at slikt gjøres i ferien når de fleste pendlerne  ikke pendler så mye, men for fjerntrafikken er dette sårbart. Ekspressbussene tjener nok godt på dette.

Mer informasjon hos NSB på 23.000 bussavganger skal få kundene frem i sommer

Siden «The Man in det seat Sixty-One» frarådet ifjor togturister om å legge turen til Norge og anbefalte ferge mellom Oslo og København. Jeg vil anbefale Kiel-båten dersom man ikke skal innom København.

Også i Sverige er det banearbeid. Mellom Trollhättan og Göteborg er det lange perioder med buss for tog i forbindelse med utbygging av dobbelsspor. Busstidene står i togtabellene, så de er lette å finne, men man må være oppmerksom på at tidene som er oppgitt på disse sidene er de som gjelder til vanlig, og du må kanskje ta et tidligere eller senere tog for å få forbindelsene til å stemme. Årsaken til stengningen er utbyging av dobbeltspor som skal redusere reisetiden mellom byene med en halv time. Dette vil forhåpentligvis også kort ned reisetiden mellom Oslo og Göteborg.

Mellom Göteborg og Malmö er det også buss for tog på deler av strekningen.Det ryktes at noen tog kjører en annen vei og slipper bytter. Rutetidene er oppgitt og bussavganger er merket, så sjekk Rutetider for Sverige når du planlegger reisen din her.

Merket med: , , , ,