Fly og tog med omtrent samme punktlighet

Vi leser ofte om problemer med togdriften nå om dagen. Det er ras ved Larvik, Tog med tekniske problemer som sperre linjen her og der, trøblete sporvekslere. Dette er ikke bra nok. Det er likevel viktig å merke seg at det er en bedring fra ifjor. Som et apporpos til opplevelsen på jernbanen med punktlighet på 85% ifjor er SAS kåret til Europas mest punktlige store flyselskap med 86,49% punktlighet. VG: SAS punktligste flyselskap i Europa. Det som er ille for tog er tydeligvis bra nok for fly.

Punktligheten i høst har økt i forhold til året før. Man har ikke nådd punktlighetsmålet, men er nærmere. Dette kan du lese mer om her: Jernbaneverket:Punktlighet: En viss bedring i andre halvår 2010. Det er i tillegg færre altomfattende togproblemer hittil i januar enn i fjor. Vi venter spent på punktlighetstallene gjennom vinteren, da kan vi se om alle tiltakene har hatt effekt.

Et annet området som gir en bedring er lettere tilgang på sanntidsinformasjon. Mobilportalen til jerbaneverket er god å ha når man er usikker på om det kommer noen tog snart. Den finner du på m.jbv.no.

Les mer: VG: Passasjerer evakuert etter røyk i NSB-tog.

 

Merket med: , ,