Med bilen på toget i Europa

Noen ganger ønsker man å ha med bilen på ferie, men ønsker ikke å kjøre lange strekninger på motorveier i Europa. Da blir biltog løsningen. Dette blir nesten som å ta bilen med på ferger. Man kjører bilen på toget og så kan man senere gå ombord i et nattog med sovevogner og restaurantvogn. Dagen etter kan man start uthvilt på nye etapper etter å ha slukt mange mil av Europa.

Noen steder benyttes biltog på kortere strekninger for å kompensere for manglende eller dårlig tilgjengelig veiforbindelse.Biltog er ikke billig, så dersom man ikke skal være lenge borte, bør man sammenligne med leiebil.

Skal man til Syd-Europa uten å kjøre lange strekninger på motorvei er nok fergen til Kiel og biltog fra Hamburg, evt. via Wien et godt alternativ.

Tyskland

DB Autozug har biltog i Tyskland og mellom byer i Tyskland og flere steder i Europa. Fra Hamburg går det tog til Lorrach og München i Tyskland, Villach og Wien i Østerrike, Avignon og Narbonne i Syd-Frankrike og Allessandria, Bolzano, Trieste og Verona i Italia. Se nettsidene til DB Autozug for flere detaljer.

Kanaltunnelen

Mellom Folkstone og Callais går det biltog under den Engelske kanal. Turen tar 35 minutter. Informasjon om denne finner du hos Eurotunnel.

Østerrike

For uten togene fra Tyskland som er nevnt over har Østerrike egne biltog. Innenlands er strekningene Graz – Feldkirch, Villach – Feldkirch, Wien – Feldkirch, Wien – Innsbrück, Wien – Linz og Wien – Villach. Utenlands går det foruten togene til Tyskland tog på følgende strekninger: Wien – Firenze og Wien – Roma. Se mer på ÖBB siden nettsider.

Optima Express kjører biltog mellom Villach i Østerrike til Edirne i Tyrkia nær den Bulgarske grensen.  Se Optima Express for mer informasjon.

Sveits

Biltog i Sweits er stort sett gjennom ulike lange tunneler for å erstatte værutsatte fjelloverganger. Strekningene som det kjøres biltog på er: Thusis – Samedan, Klosters – Sagliains, Andermatt – Sedrun, Realp – Obenwald, Kandensteg – Goppenstein, Brig – Iselle.  Men informasjon finner du på SBB sine nettsider.

Frankrike

Frankrike har hatt egne biltog, men de er nå innstilt.

Nederland

Det kjøres biltog fra s`Hertogenbosch i Nederland til Avignon i Frankrike og Alessandria og Livorno i Italia. mer info på www.autoslaaptrein.nl. Siden er på Nederlands, men dersom man benytter Google translat får med den oversatt.

Finland

Finland har biltog mellom Syd-Finland og Lappland. I Sør kan man kjøre bilen på toget i Åbo, Helsingfors og Tammerfors. I nord går togene til Kolari, Rovaniemi, Kemijärvi, Uleåborg. For mer informasjon se :
Natt- och biltågens tidtabeller.

Italia

I tillegg til forbindelsene over finnes en rekke innenlandsforbindelser i Italia. Se mer på nettsidene til Trenitalia.

Tsjekkia

I Tsjekkia er det biltog fra Praha til Poprad-Tatry og Košice. På CD sine nettsider informeres det om dette tilbudet, men kun på Tsjekkisk, så her må Google translate til pers igjen.

Øvrig

Gi gjerne kommentarer om andre biltog det er verdt å skrive om. Jeg vet at det finnes biltog i Canada, USA og Peru, men de er ikke så relevant for Europareisende.

[ad#Google Adsense Banner-2]

Publisert i Reisemål, Rutetilbud Merket med:

Annonse

Annonse

Finner du ikke det du leter etter?

Prøv på siden Spørsmål og svar.

Siste kommentarer

css.php